Uncategorized

Energieleveranciers vergelijken met chatbot

Energieleveranciers vergelijken met chatbot
Energieleveranciers vergelijken door middel van een vergelijkingssite wordt steeds populairder in Nederland. Veel huishoudens maken hier dan ook jaarlijks gebruik van. Een nieuw trend in deze markt is het vergelijken door middel van een chatbot. Je start een gesprek, geeft je gegevens en een computer geeft je een persoonlijk aanbod. Wat vind jij? Moet energieleveranciers vergelijken een persoonlijke dienst blijven of kan dit worden overgenomen door een computer?

Persoonlijke conversatie
Ondanks dat een chatbot veel vragen kan beantwoorden die door consumenten worden gesteld, blijft de dienst onpersoonlijk. Heb jij een bepaalde situatie waar je rekening mee moet houden zoals een verhuizing, een vermindering van je energieverbruik doordat je met minder personen in huis gaat wonen of andere zaken? Dan is de kans groot dat de chatbot hier geen rekening mee kan houden. Wanneer je een persoonlijke conversatie hebt met een energiespecialist kan dit natuurlijk wel.

Persoonsgegevens
Daarnaast worden je persoonsgegevens ingevoerd in een computersysteem waar geen mens achter zit. Hierdoor kan het zijn dat het verkeerd wordt ingevoerd of dat gegevens niet kloppen. Bij energieleveranciers vergelijken via een energiespecialist is hier meer controle over en kan er altijd nog iets gewijzigd worden tijdens het gesprek zelf. Daarnaast is de technologie natuurlijk nieuw en zullen er nog kinderziektes in zitten. Hoe zit het daarnaast met de privacywetgeving? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn wanneer je gaat vergelijken door middel van een chatbot.

Persoonlijk advies bij energieleveranciers vergelijken
Zoals je hierboven leest is het wel mogelijk om energieleveranciers te vergelijken door middel van een chatbot. Toch blijft de voorkeur bij energieleveranciers vergelijken door middel van persoonlijk advies. Wanneer je met een specialist je situatie kunt bespreken en hierdoor rekening kunt houden met verschillende zaken, weet je zeker dat je de juiste energieleverancier kiest. Daarnaast kun je direct al je vragen stellen en kun je altijd extra informatie opvragen bij de specialist. Start vandaag nog met energieleveranciers vergelijk door middel van een persoonlijke assistent die gespecialiseerd is in het vergelijken via Consumind.nl en helpen bij het besparen op jouw energierekening. Betaal nooit te veel voor gas en stroom. Prettig Geregeld!