Uncategorized

ZOZ Isolatie

Isolatie is een manier om ervoor te zorgen dat de warmte van binnen niet naar buiten ontsnapt. Andersom zorgt het er ook voor dat de kou van buiten niet naar binnen komt. Al met al isolatie is niet alleen handig in de winter maar ook zeker in de zomer. Dit geld ook voor woning isolatie en daar gaan we vandaag iets dieper op in.

Woning isolatie een manier om niet alleen de woning comfortabeler te maken maar ook zeker ervoor te zorgen dat de energierekening daalt. In de winter stoken we allemaal meer dan in de zomer en dat is best zonde, van veel van de gestookte warmte gaat verloren door de vloer, muren of dak naar buiten. Tenminste… als de woning niet voorzien is van isolatie. Is de woning wel voorzien van isolatie dan zorgt de isolatie ervoor dat de gestookte warmte binnen blijft. En dat zorgt er voor dat u in de winter niet het gevoel krijgt dat u ‘voor de hele buurt stookt’ en dat is een groot voordeel.

In de zomer is het vaak zo dat het in de woning koeler is dan buiten. Dit komt omdat de warmte door de muren en dak enigszins wordt tegengehouden. Vaak is dit voor een kamer op het zuiden of een zolder niet voldoende. IN de zomer is het vaak in deze ruimten niet uit te houden door de warmte. Isolatie kan ook voor dit probleem zeer geschikt zijn, isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte van buiten niet/ nauwelijks meer naar binnen kan komen. Dit scheelt niet alleen in de warmte maar uiteindelijk ook weer in energie omdat u minder snel geneigd zal zijn om de ventilator of airco aan te zetten.

Voor het isoleren van de woning zijn er verschillende mogelijkheden namelijk; spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, glasisolatie en dakisolatie. Alle isolatie maatregelen zullen bijdragen aan een beter klimaat in de woning en meer comfort.

Voor meer informatie kijk dan op Schotgroepisolatie.nl.